Psychologie

Psychologie

Bij psychische klachten kunt u snel bij ons terecht voor advies en behandeling op maat binnen de Basis GGZ.

Psychologische hulp

Onze werkwijze kenmerkt zich door een oplossingsgerichte aanpak, persoonlijk en professioneel. Zo kort als kan en zo lang als nodig is. Vanuit uw hulpvraag stellen wij samen met u een plan op waarbij wij gebruik kunnen maken van verschillende behandelvormen. Door jarenlange ervaring binnen de GGZ weten wij goed welke aanpak werkt. U als mens staat bij ons centraal. De behandelingen van Goudsbloem & De Vries vallen binnen de Generalistische Basis GGZ, en zijn bedoeld voor volwassenen met lichte tot middelzware klachten. Bij complexere problematiek kan een behandeling in de specialistische GGZ geschikter zijn. Bij twijfel kan er altijd contact opgenomen worden. Psychische zorg aan minderjarigen wordt vanuit gemeentes gefinancierd. Aangezien wij geen contracten hebben met gemeentes is er voor mensen onder de 18 jaar geen vergoeding mogelijk.

Voorbeelden van klachten die wij behandelen:

• stemmingsklachten: somberheid, depressie • angstklachten: (sociale) angst, paniek, hyperventilatie • onzekerheid, gebrek aan assertiviteit • verwerking van ingrijpende gebeurtenissen zoals scheiding, overlijden of ziekte • traumaverwerking • burn-out • communicatieproblemen

Vergoeding

Wij vinden het belangrijk dat u vrij bent om zelf uw psycholoog te kiezen en u de kwaliteit te bieden die u van ons verwacht. Wij hebben daarom geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. De hulp die u krijgt wordt gewoon vergoed. Net als bij gecontracteerde zorg, kan het bij ongecontracteerde zorg voorkomen dat uw zorgverzekeraar minder dan 100% vergoedt. Het is dus belangrijk om contact met uw zorgverzekeraar op te nemen om op de hoogte te zijn van uw vergoeding. Klik hier voor meer informatie over uw vergoeding. Een verwijzing van de huisarts is altijd noodzakelijk voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. De vergoeding valt onder uw eigen risico.

Tarieven 2024

U krijgt een maandelijkse nota die u in kunt dienen bij uw zorgverzekeraar. Bij het vaststellen van onze tarieven volgen we de wettelijke richtlijnen die opgesteld zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Vanaf 2022 zijn de sessies opgesteld op basis van duur met daarbij horende tarieven. De behandeltijd omvat ook indirecte taken zoals verslaglegging, administratieve verplichtingen, overleg met betrokken professionals indien nodig. De meeste sessies duren ongeveer 45 tot 60 minuten. Tijdens de intake maken we een inschatting van de verwachtte behandelduur. Behandeling 60 minuten         € 161,46

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug

Op dit moment kunnen wij geen nieuwe aanmeldingen aannemen vanwege persoonlijke omstandigheden. We hopen op uw begrip en staan klaar om u te helpen zodra we weer ruimte hebben voor nieuwe aanmeldingen.